Afbeelding 1

Afbeelding 1

Afbeelding 1

Afbeelding 2

Afbeelding 3

Afbeelding 4

Afbeelding 5

Pensionstalling

Op pensionstal de Heidehoek zijn twee verschillende vormen van pensionstalling mogelijk.

Half pension

De half pensionstalling biedt boxen van 3x3m  met of zonder luik, en halfpension luxe van 3x4m met luik . bij alle boxen hoort een zadelkast. Voer (Pavo brok, voordroog kuilgras of hooi*) en bodembedekking (stro en houtkrullen*) stellen wij beschikbaar, voeren (wordt onderling geregeld) en uitmesten moet zelf gedaan worden. In de zomer is er, als het weer het toelaat, weidegang overdag en in de winter zijn er paddocks om uw paard in te zetten. Verder kunt u gewoon gebruik maken van de accommodatie.

Vol pension

Als eerste hebben we de boxen naast de rijhal, deze zijn 3x3,10m. Het is een lichte stalling met veel frisse lucht door de hoge en open nok, de luiken en de grote schuifdeuren. Ook hier hoort bij elke box een zadelkast, deze staan in een afgesloten en met alarm beveiligde en verwarmde zadelkamer, in deze stal zijn boxen met of zonder buitenluik.

1x per week worden alle boxen helemaal leeg gemaakt en van schoon stro/houtkrullen* voorzien. 2x per week krijgen de stroboxen schoon stro bijgestrooid.

3x per dag wordt er Pavo brok gevoerd en 2x per dag krijgen de paarden voordroogkuilgras of hooi*. Voor de avond is er de mogelijkheid dat men zelf een hooinet met voordroogkuil/hooi* ophangt.

Daarnaast hebben we de luxe volpensionboxen, deze zijn 3,10x3,30m en zijn gesitueerd in een aparte stal. Deze heeft ook een nok die open kan, luiken en grote deuren, zodat ook hier voldoende frisse lucht in komt. Deze stal heeft 2 compartimenten, 1 met 4 en 1 met 10 boxen. Hier is ook een afgesloten en met alarm beveiligde zadelkamer.

Voeren en uitmesten is hier hetzelfde als in de standaard volpension.

Voor de gehele volpension is ook in het zomerseizoen (als het weer het toelaat) overdag weidegang en in de winter paddocks om een frisse neus te halen. Ook de rest van de accommodatie is voor het hele volpension beschikbaar.

(*hooi en houtkrullen zijn tegen meerprijs verkrijgbaar)