De omgeving

Pensionstal de Heidehoek heeft geweldige uitrij mogelijkheden. Of je nu een korte rit wil maken of een hele lange voor ieder wat wils.

Goois natuurreservaat

Pensionstal de Heidehoek ligt gelegen op ongeveer 15 minuten van het Goois natuurreservaat, waar je heerlijk kunt genieten van ruim 70 kilometer speciaal hiervoor aangelegde en onderhouden ruiter- en aanspanningenroutes. De routes zijn toegankelijk voor iedereen met een ruiter- of koetsiersvergunning.  Kijk voor meer informatie op https://gnr.nl/de-natuur-in/activiteiten/te-paard/

Vorstelijk Baarn

 

Vorstelijk Baarn telt diverse natuurgebieden beheerd door Staatsbosbeheer, te weten Landgoed Groeneveld, de Hooge Vuursche en de Lage Vuursche. De grote diversiteit aan ruiterpaden bieden elk wat wils: van een korte buitenrit tot een urenlange tocht op de rug van je paard. Ben je van plan een lange rit te maken met een tussenstop? Bij Restaurant de Lage Vuursche in het centrum van Lage Vuursche zijn in de schuur aan de achterzijde zes ‘stands’ waar de paarden gestald kunnen worden terwijl jullie genieten van een lekkere cappuccino of een uitgebreide lunch. Of rijd langs het in het bos gelegen Theehuis ’t Hooge Erf, waar je je paard op speciale ‘parkeerplaatsen’ vast kunt zetten. Halsters kun je hier lenen, wel zo gemakkelijk.