Accomodatie

 

Pensionstal de Heidehoek heeft alle faciliteiten om intensief te trainen met uw paard of lekker ontspannen te rijden. Er is 1 binnenbak en 1 buitenbak en op steenworp afstand bevindt zich het bos en de hei  waar paard en ruiter een heerlijke buitenrit kunnen maken.

Buitenrijbaan

De buitenbak heeft een afmeting van 40 x 120 meter. Deze rijbaan is uitgevoerd met een eb & vloed Agterberg bodem. Mede door de goede buitenverlichting is deze buitenbak het gehele jaar ook ’s avonds te gebruiken. Vanaf het balkon van de kantine kunt u de activiteiten in de buitenbak prima volgen maar aan de rijbaan staan ook verschillende zit mogelijkheden. In de buitenbak staat vrijwel altijd een 20 x 60 meter dressuurbaan en een springparcours

Binnenrijbaan

De binnenbak heeft een afmeting van 20 x 45 meter. Deze rijbaan is voorzien met een agterberg bodem. Die dagelijks gesproeid wordt wat zorgt voor de juiste, stofvrije, condities. Op drie plaatsen  hangt een dressuurspiegel waardoor de ruiter een goed beeld kan krijgen van – de verrichtingen van – zichzelf en het paard. Vanuit de kantine is er prima zicht op de binnenbak.

Kantine

Pensionstal de Heidehoek heeft een kantine. De kantine bevindt zich op de eerste verdieping die met een trap bereikbaar is. Vanuit de kantine is er door de grote ramen prima zicht op de binnenbak en de buitenbak. Aan de achterkant zit een balkon waar je alle activiteiten in de buitenbak kan volgen maar ook op het land. In de kantine is er een koffiemachine voor een lekker koppie koffie of thee. In de koelkast mag altijd wat ingezet worden en er is een vriezer aanwezig voor eventueel coolpacks enz.

Solarium

In de grote stal hangt bij de wasplaats een solarium wat ontspannend is voor uw paard. Het helpt tegen stijve spieren en na een zware training kan uw paard bij gebruik van een solarium sneller herstellen. De infraroodstralen zorgen voor een betere doorbloeding van de spieren waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Uw paard krijgt hierdoor ook minder snel last van blessures. Daarnaast is een solarium voor aanvang van een training of wedstrijd een prima ‘warming-up’. En zorgt het na een wasbeurt ervoor dat uw paard snel weer droogt.

Wasplaats

In de grote hal zijn er twee wasplaatsen met koud en warm water, welke altijd gebruikt kunnen worden. Bij de Halfpension is er een wasplaats met koudwater.

Overdekte trainingsmolen

De trainingsmolen is heel geschikt voor het frequent, veelzijdig en veilig trainen van uw paard. Het houdt ze in conditie en bevordert het uithoudingsvermogen, de bloedsomloop en de ontwikkeling van sterke spieren. Er zijn verschillende programma’s waar je uit kunt kiezen zodat je het beste training kunt kiezen voor jou paard. Wij hebben een overdekte 6-paards trainingsmolen met windgaas aan de zijkant. Omdat de trainingsmolen overdekt is,kunt u uw paard het hele jaar door beweging geven in een comfortabele omgeving.

Stapmolen

We hebben een 4 paards stapmolen met een harde ondergrond. Deze molen is niet overdekt.

Longeercirkel

Pensionstal de Heidehoek heeft 2 longeercirkels. Welke voorzien zijn van een agterberg bodem die geregeld gesleept en onderhouden wordt.

Paddocks

In totaal zijn er 18 paddocks. 6 paddocks voor de half pension wat onderling geregeld wordt en 12 paddocks voor de volpension. Bij de volpension werken we met een tijdklok. 1 paard mag een uur in de paddock en 2 paarden in 1 paddock mogen 1,5 uur in de paddock. De paddocks worden geregeld gesleept.

Zadelkamer

Per paard is er een zadelkast beschikbaar, de zadelkamer bij de volpension zijn beveiligd en verwarmd met vloerverwarming. Bij de halfpension zijn de zadelkasten vlak bij de stal van je paard. Der zijn eventueel extra zadelkasten te huren. In de zadelkamer van de volpension staan verschillende zadelkarren die gebruikt mogen worden.

Weidegang

De paarden kunnen mits de omstandigheden dit toelaten 7 dagen per week naar buiten in de periode van April tot Oktober (Dit kan afwijken i.v.m de weersomstandigheden). De paarden kunnen zowel in groepsverband als alleen genieten van het land. De paarden dienen zelf op het land gezet te worden, maar dit kan onderling geregeld worden of door een externe dienst.